No to lepiej nie zaglądać i żyć ze świadomością że wszystko jest ok, a jak się wysra to wtedy się martwić. I jak pisali koledzy wcześniej kupić duuużą skarbonkę i odkładać
Ale nawet jak sie wysra to ile wyjdzie kpl remont silnika? Około 4tys zł? Jezeli takie są to kwoty to mogę remontować silnik raz na 3 lata
Nawet mi nic nie mówcie!!! :twisted:
produkcja mojego samochodu, potwierdzone zamówienie w 30-tym tygodniu przewidziana jest na tydzień 42-gi :twisted: :|
potwierdzone zamówienie w 30-tym tygodniu przewidziana jest na tydzień 42-gi
Skąd masz takie info ?? Moja ma być do odbioru 30-tego września (była przewidziana bodajże na 36-ty tydzień, zam. z 6-tego lipca), a jak ostatnio byłem w salonie to mówili że autko będzie nawet szybciej.
chyba miała być :wink: a tak serio ...to nie będzie tak źle mrfazi ja nie miałem tyle cierpliwości by czekać na nówkę z fabryki dlatego brałem to co było w kraju :P
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
potwierdzone zamówienie w 30-tym tygodniu przewidziana jest na tydzień 42-gi
Skąd masz takie info ?? Moja ma być do odbioru 30-tego września (była przewidziana bodajże na 36-ty tydzień, zam. z 6-tego lipca), a jak ostatnio byłem w salonie to mówili że autko będzie nawet szybciej.
Od Dealera, ona ma podgląd w system i wie kiedy auto będzie produkowane. Poza tym jet to jeszcze kwestia konfiguracji auta i terminy mogą być różne, pozostałe dwa zamówione samochody będą produkowane już w 34-tym tygodniu.
z tą produkcją, to wydaje mi się, że samochody są szeregowane według jakiś elementów wyposażenia lub wersji. Może w jednym tygodniu idą diesle, albo takie co mają dach otwierany itp. Dlatego różne samochody zamówione w podobnym czasie są w innych tygodniach produkowane
Zadaje się, że jednym z kluczy produkcji jest wersja silnikowa i wersja wyposażenia itp. majkel123, nie mam zamówionego szyberdachu i żałuję ale nie aż tak bardzo... owiewki Heko założę i będę śmigał z uchylonymi szybami :wink:
Na kolejność produkowanych aut ma wiele czynników: model, silnik, skrzynia biegów, kolor, możliwości danego obszaru (lakienia, montaż, spawalnia) w fabryce, nawet rynek odbiorcy ma na to wpływ.
Wszystko po to aby produkowane auto było dla zakładu jak najtańsze (nie mylić dla klienta)
Diagnostyka komputerowa samochodów - Poznań i okolice
Diabli by wzieli tą powódź.
Mam zamówioego TOUR-a, który wskoczył do kolejki na początek października - mam nadzieje że nie wyleci z kolejki (niestety w moim przypadku odpada z oferty skody O2 i Superb - a potrzebuje mocnego silnika, wiec Fabia i Roomster mnie nie zaowalaja). Bo TOUR z 1.8T to zacne auto
^Droga(w stosunku do O1 ) i dostępna tylko z automatem(nie chce automatu, nawet DSG). Poza tym, wyciaga te 180 KM z 1.4 a to mi sie nie podoba pod względem wysilenia silnika...
Poza tym - O1 powinna byc tańsza i prostsza w naprawach poza ASO.
To jaki realny czas realizacji auta na chwile obecna ?? 12 tygodni czy dluzej. Dotra te auta jeszcze w listopadzie czy juz to jest grudzien/styczen :?:
Czyli lepszym rozwiązaniem jest rezygnacja z istniejącego zamówienia i złożenie kolejnego ? Teraz to pewnie wyszłoby na jedno, jeżeli z poprzedniego tygodnia zamówienia są na 40 tydzień. Pozostaje czekać..
Komentarz